Vores Historie

CSR Greenland

CSR Greeland blev stiftet i oktober 2010 af Air Greenland, GrønlandsBANKEN, Grønlands Erhverv, Royal Arctic Line og Kompetencekompagniet. Motivationen var at adressere de store sociale udfordringer i Grønland, at skabe gode og nyttige partnerskaber og dialoger på tværs af sektorer, og at forberede Grønlands erhvervsliv på at arbejde med de CSR-krav, som stilles til virksomheder, der gerne vil være leverandører til en begyndende råstofsektor.

CSR

Corporate Social Responsibility – ofte forkortet CSR – handler om virksomheders samfundsansvar.

Sagt enkelt så handler det om, at virksomheder kun kan få succes, hvis samfundet udvikler sig positivt. Samtidig har et samfund brug for succesfulde virksomheder for at sikre vækst og udvikling. Med andre ord handler CSR om, at vi løfter i flok til gavn for alle.

Det handler også om, at man som virksomhed tager hånd om de negative påvirkninger, man måtte have på samfundet, bredt forstået (fx forurening af miljøet, arbejdsskader) og samtidig forsøger at fremme de positive påvirkninger, man har (fx uddannelse, og udvikling af de lokalsamfund, hvor man er tilstede).

Læs om CSR Greenlands strategi

FN’s Global Compact

FN’s Global Compact er et sæt af ti principper om menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljøbeskyttelse og antikorruption, som de deltagende virksomheder forpligter sig på at arbejde med og rapportere om. Global Compact har vundet udbredelse ved at skabe et fælles sprog og fælles terræn for CSR-arbejdet verden over og på tværs af selskaber og industrier.

CSR Greenland har som interesseorganisation tilsluttet sig FNs Global Compact og sekretariatslederen har plads i styregruppen for Global Compacts nordiske netværk.
Læs mere om de ti principper her
Du kan læse mere om FNs Global Compact her
og om initiativets nordiske netværk her.

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt