TELE-POST Coding Class

 I Nyheder

Elever fra 7. klasse på Kangillinnguit Atuarfiat har som de første i Grønland gennemført Coding Class. Pilot-projektet er blevet til i et samarbejde mellem TELE-POST og Kommuneqarfik Sermersooq.

Igennem et 5 dages undervisningsforløb lærte eleverne at løse problemstillinger fra den virkelige verden ved hjælp af kodning. De lærte at designe en løsning og kode løsningen ved hjælp af programmet ”Scratch”, hvor de efterfølgende præsenterede løsningsforslaget overfor TELE-POST.

Koordinator for Coding Class forløbet, Tanja Christensen fra TELE-POST beretter om forløbet:

-Børnene har været begejstrede og stolte. Det har været virkelig inspirerende at se, hvor naturligt de går ind i forløbet. De går innovativt ind i teknologien og de har nu lært at kode, samt fået oplevelser der styrker dem i den digitale forståelse.

Et spændende forløb og godt samarbejde mellem virksomhed, kommune og skole

Det har været en spændende proces på tværs af TELE-POST, skolerne, Kommuneqarfik Sermersooq og Coding Class Danmark at kunne gennemføre det første pilotprojekt med undervisning om kodning i Grønland. Administrerende direktør i TELE-POST, Kristian Reinert Davidsen og borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen fik mulighed for at overvære undervisningen under Coding Class forløbet.

Kristian Reinert Davidsen, CEO for TELE-POST:

-Det er virkelig godt at se, at Coding Class kommer til Grønland. Med lyset i børnenes øjne, når de viser deres kodningsprojekter ser det lysere ud for både fremtidens talentmasse i TELE-POST og for landets digitale fremtid. Vi takker Kommuneqarfik Sermersooq, Kangillinnguit Atuarfiat og Coding Class Danmark mange gange for det vellykkede samarbejde.

Borgmester Charlotte Ludvigsen:

-Det er helt tydeligt at se, at børnene er vilde med at lære at kode og præsentere deres arbejde. Vi er glade for at TELE-POST og Coding Class Danmark har valg at samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq om at bringe projektet til Grønland, og vi håber dette samarbejde kan fortsætte så Coding Class udbredes til hele kommunen.

​​​​​​Skoleleder Laila Lyberth:

-Coding Class har været en spændende og lærerig oplevelse for børnene. IT er i dag meget vigtigt i undervisningen, derfor glæder det mig meget at projektet er kommet til Grønland og jeg håber meget at det kan blive en fast del af vores undervisning i fremtiden.

TELE-POST håber at kunne fortsætte dette og udbrede Coding Class til hele landet, så endnu flere børn og unge lærer at kode og være kreativ med teknologien.

Seneste Nyheder
Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt