IPUK: med kurs mod bæredygtig forretning

 I Nyheder

Industriens Fond, Grønlands Erhverv og CSR Greenland lancerer nu et ambitiøst projekt under overskriften ”IPUK – med kurs mod bæredygtig forretning”. Formålet er at skabe vækst og arbejdspladser i Grønland med bæredygtige forretningsmodeller og FNs Verdensmål. Skal du være en af de 10 heldige virksomheder, der er med?

Bæredygtighed skal ind i forretningen og tænkes med i virksomhedernes strategi – det giver vækst, arbejdspladser og en positiv udvikling i samfundet. I Grønlands Erhverv og CSR Greenland startede den rejse for lidt over 10 år siden. Men der er stadig masser af potentiale for virksomhederne i at arbejde strategisk med bæredygtighed og FNs Verdensmål – og de grønlandske virksomheder efterspørger i stigende grad støtte og inspiration til at tage næste skridt i forhold til bæredygtighed. 

Konkret skal 10 virksomheder igennem et forløb, hvor de udvikler løsninger og på den måde bidrager til at opnå FNs 17 verdensmål. Virksomhederne vil efterfølgende være vigtige rollemodeller for andre virksomheder i forhold til, hvordan man kan arbejde kommercielt og strategisk med bæredygtighed og samtidig løse nogle af de vigtigste udfordringer, vores samfund står over for.  

– Det er afgørende vigtigt, at bæredygtighed og arbejdet med FNs Verdensmål bliver strategisk og forretningsrelevant for virksomhederne. Det skal ikke ligge nede i et hjørne af organisationen, men være relevant på øverste niveau. Når det sker, så åbner det nye forretningsmuligheder og ny konkurrencekraft. Det er en agenda, vi har drevet i over 10 år i Grønlands Erhverv og projektet her er en fantastisk mulighed for at give de grønlandske virksomheder et massivt skub i den rigtige retning, siger adm. direktør Christian Kelsen, Grønlands Erhverv.   

Projektet bliver ledet af CSR Greenland og vil starte den 1. marts. Det sluttes af i november, hvor det nordiske FN Global Compact netværk mødes i Nuuk til sin årlige konference. 

-For grønlandske virksomheder er det at tage samfundsansvar allerede en helt naturlig del af at drive virksomhed. Med FNs Verdensmål har vi fået et nyt, fælles ’sprog’ for bæredygtighed så vi alle sammen trækker i samme retning på tværs af sektorer og landet. Derfor har vi store forhåbninger om projektet, siger projektleder Ulla Lynge, CSR Greenland.  

Projektet ”IPUK – med kurs mod bæredygtig forretning ” præsenteres den 15/3 i forbindelse med CSR Greenlands Generalforsamling, og skydes for alvor i gang med en åben konference i april. 

Nysgerrige for at høre mere? Så kontakt Ulla Lynge telefon +299 36 37 16 og på mail ulla.lynge@csr.gl for at høre nærmere.

Seneste Nyheder
Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt