Ansvarlig og bæredygtig minedrift i Grønland

 I IPUK

Minedrift har ofte et dårligt ry på grund af mineselskaber, der mistænkes for ikke at opfylde de grundlæggende menneskerettigheder i nogle dele af verden.

Greenland Ruby er en strålende undtagelse. Det er et eksempel på et mineselskab, der driver deres forretning på en ansvarlig og bæredygtig måde.

Virksomheden er en af de 11 frontløbere, der deltager i CSR Greenlands projekt ”IPUK – med kurs mod bæredygtig forretning”, der er støttet af Industriens Fond.

Minen i Aappaluttoq indeholder mindst nok rubiner og safirer til de næste 10 års minedrift og Greenland Ruby har to andre licenser til andre minearealer, som stadig undersøges.

Mineselskabet fokuserer blandt andet på bæredygtighed, der vedrører vedvarende energi og oprettelse af en lokal smykkeskole, der vil gavne den lokale økonomi samt uddanne den lokale arbejdsstyrke.

Det er ikke mindst compliance officer Thorbjørn Friis, der tager ansvar for at integrere bæredygtighed i virksomhedens kerneforretning.

Seneste Nyheder
Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt