Det digitale Grønland skaber bæredygtig udvikling

 I IPUK

Vi er 50.000 indbyggere, der lever spredt på verdens største ø, og vi har brug for at blive koblet til internettet og få adgang til information, indkøb og services.

I dag når højhastighedsnettet ud til ni ud af 10 indbyggere, og i løbet af et års tid får østkysten også skruet op for hastighed og båndbredde.

Det selvstyreejede tusass har i kraft af deres størrelse og udbredelse en helt central rolle for Grønland. Virksomheden er én af de 11 frontløber-virksomheder i projektet ”IPUK – med kurs mod bæredygtig forretning”, som er finansieret af Industriens Fond og ledet af CSR Greenland.

tusass har et stigende fokus på CSR og bæredygtighed som en integreret del af forretningen.

For med digitalisering har virksomheden en unik mulighed for at nå ud til hele befolkningen og koble deres ydelser til fx telemedicin, undervisning og uddannelse. Dermed kan virksomheden bidrage yderligere til en social og økonomisk bæredygtig udvikling i Grønland.

Et eksempel er tusass’ ”coding class”, der er et partnerskab med @kommuneqarfik Sermersooq, hvor folkeskoleelever skal designe en innovativ digital løsning og selv kode den. Initiativet kobler sig direkte ind i verdensmål 4 om kvalitetsuddannelse, som er en vigtig forudsætning for en mere økonomisk bæredygtig udvikling af Grønland.

CSR Greenland havde fornøjelsen af at besøge en 7. klasse, der præsenterede deres projekter – digitale spil med fokus på verdensmål – som de havde lavet helt fra bunden. Ret imponerende.

Det bliver spændende at følge tusass og hvordan verdensmålene bliver en integreret del af hverdagen.

Codus til @Tanja og @Ayia, der arbejder utrætteligt på virksomhedens bæredygtighedsindsats.

Seneste Nyheder
Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt