6 GRØNLANDSKE VIRKSOMHEDER GÅR FORAN PÅ EU LOVGIVNING       

 I Nyheder

EU har vedtaget nye, omfattende regler i forhold til virksomheders rapportering om ESG og bæredygtighed under navnet ’Corporate Sustainability Reporting Directive’ (CSRD).

Reglerne er ikke sat i kraft for Grønland (endnu), men mange store grønlandske virksomheder vil under alle omstændigheder blive påvirket af reglerne indirekte gennem krav fra internationale kontakter, finansiering og kundekrav.

Derfor har seks virksomheder valgt at gå foran og påbegynde arbejdet med CSRD på frivillig basis. Det er Brugseni, KAIR/ MIT, KNI, Air Greenland, Royal Arctic Line såvel som GrønlandsBANKEN, der er gået med i CSR Greenlands store CSRD-projekt, som løber i 2023-2024. Der har været afholdt en række online sessioner inden deltagerne samledes i Nuuk til et 2-dages intensive seminar med fokus på dobbelt væsentlighedsanalyse. Næste session bliver i København i februar, hvor deltagerne skal arbejde videre med deres data, indsatser, risici og muligheder.

Formålet med projektet ’På Vej mod CSRD’ er at klæde virksomhederne på til at gennemføre en dobbelt væsentlighedsanalyse og en gap-analyse i forhold til ESG-data – så kompetencen findes hos virksomhederne selv når arbejdet rigtig går i gang.

Netop kompetenceopbygning hos de grønlandske virksomheder er et vigtig formål for CSR Greenland for at skabe fremdrift og resultater på bæredygtighedsområdet.

FOTO: Session i Nuuk om dobbelt væsentlighed med Thomas Trier Hansen fra Rambøll.

 

Seneste Nyheder
Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt