10 år med Saligaatsoq

 I Nyheder

En årlig oprydningsdag, der er kommet for at blive

For 10 år siden blev den første Saligaatsoq afholdt. Baggrunden for initiativet var, at affald i bybilledet ikke harmonerede med de naturskønne omgivelser vi har i Grønland. Siden har Grønlands Selvstyre, kommuner, lokale virksomheder, organisationer, institutioner, frivillige, uddannelsesinstitutioner og daginstitutioner deltaget aktivt i den årligt tilbagevendende oprydningsdag Saligaatsoq.

Saligaatsoq har udviklet sig til, at være et omdrejningspunkt for tværsektorielt samarbejde, hvor flere aspekter bringes i fokus:

  • Bevidstgørelse hos og inddragelse af børn og unge
  • Fokus på adfærdsændring gennem kampagner og brug af influencers
  • Imødekommelse af turistbranchens vilje til aktivt deltagelse
  • Dataindsamling om affald i havet i Norden gennem deltagelse i netværket
  • Potentialer indenfor cirkulær økonomi i Grønland

Saligaatsoq er blevet mere relevant igennem tidens løb, og også i takt med at man på verdensplan har sat større og større fokus på menneskeskabte udfordringer i naturen.

CSR Greenland takker i anledningen af Saligaatsoqs 10 års jubilæum, alle deltagerne gennem årene som til sammen beviser, at vi sammen kan gøre en forskel, særligt når det gælder miljø og natur.

Seneste Nyheder
Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt