Samarbejde med Nukissiorfiit: Nye ladestandere til elbiler

 I Nyheder

Det bliver lettere for nuværende og kommende el- og hybridbilejere at få strøm på deres biler. Kommuneqarfik Sermersooq og Nukissiorfiit har sammen opsat 5 nye hurtigladere i Nuuk.

Hver station kan også lade 2 biler af gangen, hvilket Nuuks 725 el – og hybridbiler i dag kan nyde godt af. Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester Charlotte Ludvigsen er også glad for denne udvikling:

“Klima er et centralt punkt i vores verdensmålsstrategi. Derfor har vi i kommunen også skiftet, mange af vores biler til el-biler. Vi håber at de nye ladere kan give flere lyst til at skifte til en miljørigtig bil,” siger Charlotte Ludvigsen.

Nukissiorfiit er også glade for samarbejdet ”Elbiler er fremtiden, og takket være det stærke partnerskab med Kommuneqarfik Sermersooq kan vi med de nye hurtigladere gøre det nemmere og mere attraktivt at vælge el- og hybridbiler til. Det er ganske væsentligt for at nedsætte Grønlands CO2-udledning,” siger Kaspar Mondrup, energidirektøren for Nukissiorfiit

3 af laderne bliver placeret i Nuuk center, hvor der vil blive muligt at oplade 9 biler af gangen, de andre to bliver sat op ved Brugsens butikker ved Natalie og Qinngorput. Derudover vil der i løbet af året blive tilbudt leje af hurtigladere til private og virksomheder.

Seneste Nyheder
Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt